شالیکاری با آب چاه در گلستان ممنوع شد/ احیای شالیکاری فقط به روش خشکهکاری

به گزارش طوبی گلستان؛ در سرزمینی که قطب کشاورزی کشور است و اغلب مردم به فعالیتهای کشاورزی مشغولند مطمئنا هر روزه دامنه معضل کم آبی وسیعتر و گستردهتر میشود.
گلستان با افزون بر ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و بیش از ۲ میلیون راس دام از استانهای برتر کشور در تولیدات بخش کشاورزی بهشمار میرود.
براساس آمارهای رسمی اعلام شده دستکم ۳۵ هزار حلقه چاه آب در گلستان موجود است که از این تعداد ۱۳ هزار فقره آن غیرمجاز حفر شده و با اطمینان میشود گفت این تعداد براساس منابع اعلامی رسمی است، اما در گزارشهای غیر رسمی مطمئنا آمار بیش از این تعداد است که با برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی بویژه در زمان افزایش دمای هوا و کاهش بارندگیها، استان دچار کم آبی میشود.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای گلستان گفت: بر اساس مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی استان با توجه به تداوم شرایط خشکسالی در سال آبی جاری، کشت شالی به صورت غرقابی در زمینهای که از آب چاه استفاده میکنند ممنوع شده است.
عبدالاحد باشقره، با هشدار خشکسالی گفت: با توجه به شرایط خشکسالی که از سال آبی گذشته آغاز شده است و کسری مخزن سفرههای آب زیرزمینی، برای جلوگیری از وارد شدن صدمه به منابع آب و محصولات زراعی، کشاورزان از کشت محصولات پرآب طلب با استفاده از آبهای زیرزمینی خودداری کنند.
وی هم چنین از کشاورزان خواست؛ در کشت آبی بهاره و تابستانه در زمینهایی که از آب چاه استفاده میکنند ۲۰ درصد سطح کشت خود را کاهش دهند.
ممنوعیت کشت شالی غرقابی با آب چاهها و افزود: بهره برداری از چاههای کشاورزی که پروانه بهره برداری آنها تمدید نشده غیر مجاز است و برای خسارت به آبهای زیر زمینی، باید خسارت دهند.
باشقره از چاه داران خواست؛ قبل از شروع بهره برداری از چاهها پروانه بهره برداری خود را تمدید کنند.
وی افزود:کشاورزانی که با کشت محصولات پر آب طلب اقدام به بهره برداری از آبهای زیرزمینی به بیش از سقف مندرج در پروانههای بهره برداری خود کنند نیز مشمول پرداخت خسارت به آبهای زیرزمینی میشوند.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای گلستان هم چنین از کشاورزانی که در زمین خود چاه غیر مجاز دارند خواست؛ از چاه فقط برای تامین آب زمین خود استفاده کنندو از تامین آب زمینهای دیگر خودداری کنند.
باشقره هم چنین به کشاورزان توصیه کرد؛ برای استفاده بهینه از منابع آب سیستمهای آبیاری تحت فشار را در زمینهای خود فعال کنند.
انتهای پیام/